JavaScript is disabled. Please enable to continue!

Mobile search icon
Milieu >> Nieuws >> Eurofins opent COVID-19 testcentrum op Zaventem

Eurofins opent COVID-19 testcentrum op Zaventem

Sidebar Image

In opdracht van Brussels Airport gaat Eurofins een laboratorium bouwen waar vertrekkende en aankomende passagiers zich meteen op het coronavirus kunnen laten testen. Eurofins, een internationaal netwerk van laboratoria, gaat in sneltempo te werk om begin september de eerste passagiers te ontvangen in het mobiele laboratorium waar afname, analyse en resultaatverwerking in sneltempo elkaar dienen op te volgen, voor een sneltest dient binnen 3 uur het resultaat gekend te zijn.

Nu in Europa de besmettingen opnieuw toenemen, kleuren steeds meer zones oranje en rood en wordt reizen terug moeilijker. Naast verplichte quarantaine, stellen verschillende overheden momenteel een negatieve coronatest als verplichting voor passagiers die naar hun land toe- of terugreizen. Om aan deze eisen toe te komen en vliegreizen zo veilig mogelijk te maken, wordt op Brussels Airport een testcentrum geopend waar passagiers zich kunnen laten testen. De coronatest is niet gratis: een standaard test met resultaten binnen 9 uur kost 67 euro, de sneltest waarbij binnen 3 uur resultaten gekend zijn is duurder met 135 euro. Passagiers die uit een land komen dat door de Belgische overheid is aangemerkt als ‘rode zone’ kunnen zich vanaf september tegen een gereduceerd tarief van 46,81 euro laten testen op de luchthaven.

“We hebben ondertussen ruim ervaring met COVID-19 testen voor overheden, artsen, maar ook voor bedrijven en sportcompetities waar snelheid en correcte resultaten cruciaal zijn. Op korte termijn een testcentrum realiseren waar aan hoog temp testen verwerkt kunnen worden, is een uitdaging die we samen met Brussels Airport en partners graag aangaan. We mikken op een startcapaciteit van 2000 testen per dag, openingsuren van 6 ’s ochtends tot 11 uur ‘s avonds en zullen constant monitoren of deze capaciteit verder uitgebreid dient te worden.”

Tijdens de COVID-19 pandemie heeft Eurofins haar aanbod testen op het virus sterk uitgebreid en voert standaard de PCR- en antistoffentesten uit en beschikt daarnaast over all-in testoplossingen voor het testen van medewerkers, afvalwater, oppervlakken en objecten en luchtonderzoek.

Over Eurofins & Contact

Eurofins Scientific is een internationaal beursgenoteerd bedrijf met operationeel hoofdkantoor in Brussel dat haar klanten voorziet van hoogwaardig laboratoriumonderzoek en advies. Eurofins Scientific is wereldwijd marktleider op het gebied van bio-analytische testen voor voeding, water, milieu en farmaceutische producten. Daarnaast is Eurofins Scientific één van de grootste aanbieders ter wereld in een groeiend aantal andere markten zoals bijvoorbeeld de agrarische sector of op het gebied van genomics. Eurofins Scientific maakt daarbij gebruik van een unieke hoeveelheid analysemethoden en een ongekend hoog kennisniveau en expertise. Eurofins Scientific heeft wereldwijd ruim 47.000 medewerkers, verdeeld over meer dan 800 moderne laboratoria en is actief in 50 landen. Eurofins Scientific biedt een portfolio van meer dan 200.000 analysemethoden voor het evalueren van de veiligheid, identiteit, samenstelling, authenticiteit, oorsprong en zuiverheid van biologische stoffen en producten, evenals voor innovatieve klinische diagnostiek. Het doel van de Groep is om haar klanten hoogwaardige diensten, accurate resultaten op tijd en deskundig advies van haar hooggekwalificeerd personeel te bieden.

Voor verdere vragen, neem contact op met:

e-mail: covid19testing@eurofins.com
Telefoon: +32 9 274 32 30