Milieu >> Diensten >> Monstername

Monstername

Sidebar Image

Eurofins beschikt over een afdeling die wij Off-site Operations noemen. In België bestaat deze afdeling uit een team van 20 mensen die monsters nemen. Zij zijn het gezicht van Eurofins. Deze experts bewijzen elke dag opnieuw hoe betrouwbaar Eurofins is, door de nauwkeurigheid en kwaliteit van de monsters die zij nemen en analyseren.  

Het gespecialiseerde team van Off-site Operations is onderverdeeld in het reguliere team en het grondwaterteam. Beide teams worden aangestuurd door een kundige en ervaren teamleader/planner. Samen staan zij garant voor de kwaliteit en de uitstekende service waar Eurofins om bekend staat.  

Kwaliteit gegarandeerd

Om de kwaliteit te waarborgen, investeert Eurofins voortdurend in nieuwe monsternamematerialen en meettoestellen. Daarnaast ontwikkelen wij nieuwe monsternametechnieken en organiseren wij interne en externe opleidingsdagen. Het team neemt ook deel aan de technische proeven die het referentielabo (VITO) organiseert. Zo zijn de kennis en vaardigheden van onze monsternemers – onder supervisie van de afdeling QA – altijd up-to-date. Zij bewijzen dat keer op keer in periodieke interne (veld)audits.

Monsters getoetst aan normen en wetgeving

Voor bedrijven, particulieren en in opdracht van de overheid (VMM, LNE, OVAM, FAVV, BIM) worden monsters genomen in heel België. Dit gaat voornamelijk om afval-, grond-, drink-, zwem(bad)-, oppervlakte-, leiding- en proceswater, bodem, lucht, afvalstoffen, bodemverbeterende middelen en tijds- en debietsgebonden metingen/monsternames. Voor elke matrix en veldmeting bestaat er een specifiek werkvoorschrift, dat voortdurend getoetst wordt aan de huidige normen en wetgevingen.

Optimale transportcondities

De afdeling beschikt over een wagenpark van 20 volledig uitgeruste bestelwagens. Elk voertuig heeft een complete uitrusting met rekken, een laadplatform en een actief koelingssysteem. Daarmee worden gekoelde transportcondities van de monsters, tijdens het transport naar het laboratorium, te allen tijde gegarandeerd.

De afdeling is letterlijk en figuurlijk voortdurend in beweging. Zo worden alle veldmetingen en waarnemingen digitaal geregistreerd en aangemeld in LIMS via een GSM naar een inhouse ontworpen mobiele OSO-module.  

Eurofins beschikt over erkenningen en accreditaties die vereist zijn om monstername uit te voeren. Onze erkenningen, accreditaties en meer informatie over onze analysemogelijkheden vindt u op onze download pagina. Voor vragen kunt u contact opnemen met uw contactpersoon of via monstername@eurofins.be. Onze experts helpen u graag verder.