Milieu >> Diensten >> Asbest

Asbest

Sidebar Image

Asbest is een verzamelnaam voor een aantal mineralen (silicaten), die in de natuur voorkomen en opgebouwd zijn uit fijne, microscopisch kleine vezels. Vroeger werd asbest vooral als bouwmateriaal gebruikt en dit heeft zijn sporen nagelaten. Asbest kan echter ook in de bodem zitten. Als er te veel asbestvezels vrijkomen, is dit mogelijk schadelijk voor de gezondheid. Sinds 1998 is het verboden om asbesthoudende materialen te produceren of te hergebruiken. Klik hier voor meer informatie over onze collega’s van Eurofins ACMAA Testing.

Analyse in elke matrix

Ons laboratorium kan u van dienst zijn bij het uitvoeren van alle analyses ten behoeve van asbest, in alle denkbare matrices, zoals materialen, stof, bodem, puin, water en lucht. De analyses kunnen worden uitgevoerd met lichtmicroscopie en met Scanning Elektronen Microscopie (SEM).

Eurofins beschikt over erkenningen en accreditaties die vereist zijn om asbestanalyses uit te voeren. Onze erkenningen, accreditaties en meer informatie over onze analysemogelijkheden vindt u op onze download pagina. Voor vragen kunt u contact opnemen met uw contactpersoon of via asbestosbelgium@eurofins.com. Onze experts helpen u graag verder.