Milieu >> Diensten >> Lucht

Metingen van luchtemissie

Sidebar Image

Eurofins Air Monitoring is gespecialiseerd in het nemen van monsters en de analyse van verschillende soorten luchtemissies. Wij voeren al jaren een zeer uitgebreid pakket aan metingen uit volgens de VLAREM II en VLAREM III wetgevingen. De toegepaste monsternames en analysemethoden zijn gebaseerd op nationale en internationale normen. Ook de prestatiekenmerken zijn zorgvuldig vastgelegd en worden continu getoetst door middel van eerste-, tweede- en derdelijns controles. Eurofins Air Monitoring beschikt over diverse teams, die met hun meetwagens de gevraagde metingen bij u kunnen komen uitvoeren.

Dit zijn de meest voorkomende metingen:

  • Emissiemetingen op verbrandingsinstallaties en naverbrandingsinstallaties;
  • Emissiemetingen op stookinstallaties en motoren;
  • Metingen op afzuigingen van chemische procesinstallaties of van diverse ovens in de metaalnijverheid;
  • Spuitcabines;
  • Rendementsmetingen op gaswassers in de industrie of in emissiearme stalsystemen.

Meetinstallaties

Eurofins Air Monitoring biedt een breed gamma van emissiemetingen, zoals continue metingen van rookgassen (O2, CO, CO2, NOx en SO2) en totaal koolwaterstoffen (TOC) door middel van meetwagens. Wij beschikken ook over draagbare meetapparatuur, die naar elke meetlocatie gebracht kan worden. Daarnaast worden ook regelmatig metingen uitgevoerd van stof, zware metalen, diverse organische componenten, formaldehyde, dioxines en anorganische componenten als HCl, Cl2, HF, NH3 en H2S.

Eurofins Air Monitoring kan u eveneens bijstaan bij attestatiemetingen op vast opgestelde meetapparatuur in een bedrijf, volgens de code van goede praktijk of volgens QAL2/AST cfr. EN 14181. Wij kunnen u ook van dienst zijn bij de periodieke keuring van zelfcontrolemetingen door het bedrijf.

Eurofins Air Monitoring beschikt over erkenningen en accreditaties die vereist zijn om luchtanalyses uit te voeren. Onze erkenningen, accreditaties en meer informatie over onze analysemogelijkheden vindt u op onze download pagina. Voor vragen kunt u contact opnemen met uw contactpersoon of via analyseslucht@eurofins.be. Onze experts helpen u graag verder.