Agro >> Analyses >> Glastuinbouw

Glastuinbouw

Sidebar Image
 • Ervaring en innovatie

  De glastuinbouwsector is dé kennissector bij uitstek. Eurofins Agro speelt daarin een belangrijke rol door het leveren van analyses die bijdragen aan een hogere opbrengst en betere kwaliteit van het gewas. Zowel in de groente- en fruitteelt als in de sierteelt.

  De eisen die consumenten, afnemers en de overheid stellen aan de manier van produceren en aan het product zijn groot. Eurofins Agro is daarin graag uw kennispartner. Onze analyses helpen om te voldoen aan allerlei wettelijke eisen en bepalingen, maar ook om een beter product te kunnen leveren. Diverse nutriënten hebben een directe invloed op kwaliteit en opbrengst. Daar is veel winst te behalen. Wij ontzorgen u graag in monstername, analyse en advies.

  De nieuwste technieken

  U kunt bij Eurofins Agro terecht voor analyses op het gebied van bemesting, bodemgezondheid (kasgrond, aaltjes), water, plantgezondheid en voor residuanalyses. Daarbij maken wij gebruik van bijna 100 jaar ervaring, maar ook van de nieuwste technieken. DNA-techniek helpt ons bij het detecteren van schimmels en bacteriën, al voordat eventuele schade zichtbaar is aan het gewas. Deze DNA-techniek gebruiken wij ook bij aaltjesonderzoek. Bovendien beschikken wij over een unieke database.

  Glastuinbouw Adviescentrum

  Persoonlijk advies kunt u krijgen van onze PlantDoctors. Zowel in Honselersdijk als in Wageningen staan zij voor u klaar om u te adviseren over plantenziekten en de juiste aanpak. In Honselersdijk beschikken wij over het Glastuinbouw Adviescentrum. U kunt er terecht voor vragen, analyses en advies terecht over bemesting en plantgezondheid in het centrum dat gevestigd is in de Demokwekerij. Wij streven naar korte lijnen met zowel klanten als adviseurs. Om die reden vinden we het belangrijk om deskundigen beschikbaar te hebben in hét glastuinbouwgebied van Nederland.

  U kunt hier langskomen met bijvoorbeeld plantmateriaal, maar als het nodig is, is het ook mogelijk dat de adviseurs u bezoeken.

  Het Glastuinbouw Adviescentrum van Eurofins Agro is gevestigd in het World Horti Center in Naaldwijk:

  Horti Expert Center
  Europa 1
  2672 ZX Naaldwijk
  Telefoon 088 - 876 1014
  Fax 088 - 876 1011
  E-mail: horti@eurofins-agro.com

   

   

  Meer informatie

  Wilt u meer informatie over onze analysemogelijkheden voor de glastuinbouw? Via onderstaand formulier kunt u uw vraag stellen. Wij beantwoorden uw vraag zo spoedig mogelijk.