Agro >> Agro >> Substraat- en Potgrondleveranciers

Substraat- en Potgrondleveranciers

Sidebar Image

Vertrouwen op kwaliteit

Aan substraat en potgronden worden strenge eisen gesteld. Eurofins Agro kan voor u testen of de potgronden en substraten voldoen aan de kwaliteitseisen die in de sector gelden. Ook met het oog op diverse keurmerken bieden wij analyses aan.

Telers moeten kunnen vertrouwen op de kwaliteit van hun substraat en potgrond. In diverse landen zijn daarom keurmerken actief waaraan de producten moeten voldoen. Ook wilt u zelf zeker zijn of de kwaliteit waaraan op uw bedrijf zo hard wordt gewerkt, ook daadwerkelijk gerealiseerd is in het product. Eurofins Agro kan u als partner daarin van dienst zijn. Uiteraard gaan we graag met u in gesprek over specifieke wensen en/of eisen.

Chemische en fysische eigenschappen

De analyses van Eurofins Agro geven u inzicht in de chemische en fysische eigenschappen van de substraten. De eigenschappen van substraat of potgrond houden verband met de aard van het gebruik en de planten die er in groeien. Gaat het om slaplanten, perkplanten of orchideeë? Of betreft het de teelt van tomaten, paprika of komkommer? Iedere plant heeft zijn eigen wensenpakket. De zuurgraad is van belang, maar ook de (sporen)elementen. Voor een optimale teelt zijn ook de fysische eigenschappen juist belangrijk. Niets mag aan het toeval worden overgelaten.

Schoon en zuiver

Als geen ander weet u dat de producten schoon en zuiver dienen te zijn, zodat er geen risico is voor de teelt. Dat begint al bij de grondstoffen. Door de analyses van Eurofins Agro weet u of zowel de grondstoffen als het productieproces van substraat en/of potgrond zuiver zijn.