Agro >> Agro >> Sportvelden en Golfbanen

Sportvelden en Golfterreinen

Sidebar Image

Basis voor een goede grasmat

Een goede en gezonde grasmat is letterlijkde bodem onder sportieve prestaties. Bij intensief gebruik heeft natuurgras heel wat te lijden. De analyses van Eurofins Agro zijn de basis voor een goede grasmat.

Of het nu gaat om voetbal, golf of een andere sport: sporters zijn gebaat bij een grasmat van hoge kwaliteit, al is het maar om eventuele blessures te voorkomen! Sportvelden en golfbanen worden intensief gebruikt. Het gras is hierdoor kwetsbaar en vraagt degelijk onderhoud.

Door het inzicht in de bodem dat bodemanalyse biedt, bespaart u kosten. U weet nauwkeurig wat en hoeveel nodig is voor een bodem in topconditie en voorkomt dus onnodige of verkeerde bemesting. Door goed onderhoud is uw grasmat bovendien minder snel toe aan renovatie of vervanging.

Chemische en fysische eigenschappen

Wat moet er worden bemest? Hoeveel moet er worden bemest? In het analyseverslag van Eurofins Agrol ziet u de adviesgift aan nutriënten in kilogram per hectare. Voor een gezonde grasmat is het nodig om naast de chemische karakteristieken, ook rekening te houden met de fysische eigenschappen van de bodem. Voor een goede conditie van het veld moet de toplaag van een sportveld geregeld worden verschraald door het opbrengen van zand: het bezanden. Het bezandingszand moet een korrelgrootte en korrelgrootteverdeling hebben die vergelijkbaar is met de bestaande toplaag. Daarom is het noodzakelijk om van zowel de toplaag als het zand de granulaire samenstelling te weten.

Geen veld is hetzelfde. Een standaardadvies en standaardbemesting leveren niet het maximale resultaat op. Bodemanalyse en uitgekiende bemesting gaan hand in hand. De winst zit in een toegespitst advies, gericht op het onderzochte perceel.

Nematodenonderzoek

Bij schade aan golfbanen en sportvelden wordt vaak gedacht aan gebrekkige bemesting of schimmelaantasting. Er wordt niet direct gedacht aan schade door aaltjes. Voor een gezonde grasmat is het echter belangrijk om te weten welke schadelijke aaltjes zich in de bodem bevinden. Bemonstering is hiervoor noodzakelijk. Met ons behulp van de meest moderne DNA-technieken kunnen wij voor u de aantallen en soorten in kaart brengen.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over onze analysemogelijkheden voor aanleg, beheer en onderhoud van sportvelden en golfbanen? Via onderstaand formulier kunt u uw vraag stellen. Wij beantwoorden uw vraag zo spoedig mogelijk.