Agro >> Agro >> Paardenhouderij

Paardenhouderij

Sidebar Image

Weet wat uw paard eet!

Voor de gezondheid van uw paard(en) is goed voer enorm belangrijk. In een uitgebalanceerd rantsoen zit voldoende energie, eiwit, structuur, mineralen en spoorelementen. Het ruwvoer is daarvoor de basis.

Met de ruwvoeranalyses van Eurofins Agro weet u wat uw paard eet! De samenstelling van hooi of kuilgras(balen) varieert van partij tot partij. Laat daarom het ruwvoer analyseren. Met het voederwaardeonderzoek, speciaal voor paarden, weet u precies hoeveel voedingsstoffen uw paard met het hooi of kuilgras binnenkrijgt.

Overzichtelijke resultaten

U ontvangt als analyseresultaat een overzichtelijk uitslagformulier met de samenstelling van het ruwvoer. Hiermee kunt u precies (laten) afstemmen hoeveel u moet aanvullen met krachtvoer of een supplement.

Goed grasland voor ruwvoer

Ook de grond doet ertoe. Goed grasland voor uitstekend ruwvoer. De bodem van uw weiland levert de bouwstoffen die belangrijk zijn voor de opbrengst en kwaliteit van het gras en hooi dat uw paard eet. Door te bemesten blijft de grond in conditie en zorgt u voor de bouwstoffen die nodig zijn voor een gezond rantsoen.

Met bemestingsonderzoek voor de paardenwei weet u precies welke meststoffen uw weiland nodig heeft.

Bronwater voor paarden

Eurofins Agro kan ook uw bronwater onderzoeken op diverse ziekmakende factoren. Als paardenhouder gaat u voor een optimale kwaliteit van drinkwater. Dit lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Op een groot deel van de paardenhouderijen is de kwaliteit onvoldoende. Dit heeft in veel gevallen ook negatieve gevolgen voor de gezondheid van de dieren. U kunt analyses laten uitvoeren op water dat wordt opgepompt, op oppervlaktewater, het water uit weidepompen of het stalkraanwater.

 

Meer informatie

Wilt u meer informatie over onze analysemogelijkheden voor paardenhouders? Via onderstaand formulier kunt u uw vraag stellen. Wij beantwoorden uw vraag zo spoedig mogelijk.