Agro >> Agro >> Fruitteelt

Fruitteelt

Sidebar Image

De beste opbrengst en kwaliteit

Opbrengst en kwaliteit zijn voor fruittelers van fundamenteel belang voor het bedrijfsresultaat. De bodem en voeding van het gewas zijn daarin bepalende factoren. Eurofins Agro biedt specialistische kennis voor een optimale bemesting en kwaliteit van het product.

Eurofins Agro is een partner waarop u kunt rekenen als fruitteler. Wij hebben niet alleen jarenlange ervaring in de agrarische sector op het gebied van grond- en gewasonderzoek, wij investeren ook in onderzoek naar de relatie tussen bodem en bijvoorbeeld kwaliteitskenmerken van fruit. Zo bleek onlangs uit een onderzoek dat er een sterke relatie bestaat tussen calcium en hardheid van peer. Veel nutriënten hebben direct invloed op de kwaliteit van het fruit.

Concrete handvatten

De bodemanalyses geven veel relevante info. Bodemvruchtbaarheid staat daarbij altijd centraal. Daar kunt u niet tegenop bemesten. Tegelijkertijd is het wel zaak om de bodemvruchtbaarheid op peil te houden of te verbeteren. Ons onderzoek geeft daarvoor concrete handvatten. U ontvangt niet alleen inzicht in de nutriënten, onze analyses bieden ook kennis over bodemstructuur, beregening (pF-curve) en bodemleven.

In de kas

Wij hebben ook veel specialistische kennis in huis voor teelten onder glas. Uiteraard bieden wij bemestingsonderzoek voor potgrond, kasgrond, substraat en voedingsoplossingen. Daarnaast bieden wij analyses voor water en bijvoorbeeld residuen van werkzame stoffen.

Kortom: wij zijn graag uw kennispartner op het gebied van bemesting, bodemvruchtbaarheid, bodemgezondheid, plantgezondheid en voedselveiligheid. Daarbij maken wij gebruik van de nieuwste technieken. Op het gebied van bodem- en plantgezondheid kunnen wij de bacteriën, schimmels en aaltjes al opsporen voordat de schade ervan zichtbaar is in de planten. Onze PlantDoctors adviseren u graag over de te kiezen aanpak.

 

Meer informatie

Wilt u meer informatie over onze analysemogelijkheden voor de fruitteelt? Via onderstaand formulier kunt u uw vraag stellen. Wij beantwoorden uw vraag zo spoedig mogelijk.