Agro >> Agro >> Akkerbouw/Tuinbouw

Akkerbouw/Tuinbouw

Sidebar Image

Optimale opbrengst en gezond gewas

Eurofins Agro biedt voor u als akkerbouwer tal van analyses die helpen bij een optimale teelt van diverse gewassen. Op het gebied van bemesting, bodemgezondheid, plant/gewasgezondheid en voedselveiligheid kunnen wij veel voor u betekenen.

Eurofins Agro heeft jarenlange ervaring met onderzoek voor akkerbouwers. Deze ervaring en continue vernieuwing op het gebied van monstername, analyse en advies zorgen ervoor dat wij een breed aanbod hebben die helpen voor een optimale opbrengst en kwaliteit van het gewas. De oudste voorloper van Eurofins Agro, het voormalige Bedrijfslaboratorium voor Grond en Gewasonderzoek (BLGG), startte in 1928 al met grondanalyses. Daarmee heeft Eurofins Agro bijna 100 jaar aan ervaring in huis en is ook wereldwijd gezien een belangrijke partner op het gebied van bodemvruchtbaarheid en bemesting.

Bodemvruchtbaarheid centraal

Op het gebied van bemestingsonderzoek staat voor ons bodemvruchtbaarheid centraal. Bodemvruchtbaarheid, waarvan CEC een belangrijke indicator is, is bepalend voor een hoge opbrengst. Daar kunt u niet tegenop bemesten. Kennis van de bodem is van onschatbare waarde bij het verbeteren van de bedrijfsresultaten. Het is letterlijk de bodem onder uw bedrijf. Die kennis gaat niet alleen over nutriënten, maar ook over bijvoorbeeld structuur, bodemleven en het vochtvasthoudend vermogen van de bodem (pF-curve). Wij denken graag met u mee en helpen waar het kan om te kijken waar bij u de uitdagingen liggen. U kunt altijd contact opnemen met onze klantenservice of met uw staalnemer voor vragen.

Ook op het gebied van bijmestonderzoek bent u bij ons aan het juiste adres. De onderzoeken BodemCheck en/of GewasCheckt tonen tijdens de teelt welke onderdelen van de bemesting extra aandacht vereisen. En het mooie is: onze bijmestadviezen houden altijd rekening met wat er in de bodem voorradig is aan nutriënten en de bodem door middel van buffering kan naleveren.

Al uw agrarische analyses

U kunt bij ons terecht voor al uw agrarische analyses. Denk daarbij ook aan aaltjesonderzoek, onderzoek naar plantziekten en ook residuonderzoek. In ons aaltjesonderzoek beschikken wij over de nieuwste (DNA-)technieken en een enorme database. Op het gebied van plantenziekten biedt Eurofins Agro het unieke onderzoek DNA Multiscan waarmee u al op de hoogte bent van een eventueel probleem voordat de ziekte zichtbaar is in het gewas. Onze PlantDoctors kunnen u van persoonlijk advies voorzien en helpen bij de juiste behandeling. Kortom: voor een persoonlijke benadering, deskundigheid en betrouwbare analyses bent u bij Eurofins Agro aan het juiste adres.