Environnement_New >> Diensten >> Monstername

Monstername

Sidebar Image

Eurofins beschikt over een afdeling die wij Off-site Operations noemen. In België bestaat deze afdeling uit een team van 20 mensen die monsters nemen. Zij zijn het gezicht van Eurofins. Deze experts bewijzen elke dag opnieuw hoe betrouwbaar Eurofins is, door de nauwkeurigheid en kwaliteteit van de monsters die zij nemen en analyseren.  

Het gespecialiseerde team van Off-site Operations is onderverdeeld in het reguliere team en het grondwaterteam. Beide teams worden aangestuurd door een kundige en ervaren teamleader/planner. Samen staan zij garant voor de kwaliteit en de uitstekende service waar Eurofins om bekend staat.  

Om de kwaliteit te waarborgen, wordt er voortdurend geïnvesteerd in nieuwe monsternamematerialen en meettoestellen. Daarnaast ontwikkelen wij nieuwe monsternametechnieken en organiseren wij interne en externe opleidingsdagen. Het team neemt deel aan de technische proeven die het referentielabo (VITO) organiseert. Zo zijn de kennis en vaardigheden van onze monsternemers – onder supervisie van de afdeling QA – altijd up-to-date. Zij bewijzen dat regelmatig in periodieke interne (veld)audits.

Voor bedrijven, particulieren en in opdracht van de overheid (VMM, OMG, OVAM, FAVV, BIM, SAPQUE) worden monsters genomen in heel België. Dit gaat voornamelijk om afval-, grond-, drink-, zwem(bad)-, oppervlakte-, leiding- en proceswater, bodemlucht, afvalstoffen en bodemverbeterende middelen en tijds- en debietsgebonden metingen/monsternames. Voor elke matrix en veldmeting bestaat er afzonderlijk een specifiek werkvoorschrift, dat voortdurend getoetst wordt ten opzichte van de huidige normen en wetgevingen.

De afdeling beschikt over een wagenpark van 20 volledig uitgeruste bestelwagens. Elk voertuig heeft een complete uitrusting met rekken en laadplatform en een actief koelingssysteem. Daarmee worden gekoelde transportcondities van de monsters, tijdens het transport naar het laboratorium, te allen tijde gegarandeerd.

De afdeling is letterlijk en figuurlijk voortdurend in beweging. Zo worden alle veldmetingen en waarnemingen digitaal geregistreerd en aangemeld in het LIMS via een tablet naar een inhouse ontworpen mobiele OSO-module.  

Eurofins beschikt over erkenningen en accreditaties die vereist zijn om monstername uit te voeren. Onze erkenningen, accreditaties en meer informatie over onze analysemogelijkheden vindt u op onze download pagina. Voor vragen kunt u contact opnemen met uw contactpersoon of via monstername@eurofins.be. Onze experts helpen u graag verder.